Pengikut

Nuffnang

Ahad, 17 Mei 2015

PARTI ISLAM SEMALAYSIA KAWASAN BUKIT KATIL

sumber :-

PARTI ISLAM SEMALAYSIA KAWASAN BUKIT KATIL


PAS BUKIT KATIL GESA DUNIA ISLAM DAN MALAYSIA BANTU PELARIAN ROHINGYA

Posted: 17 May 2015 08:49 AM PDT

PAS Kawasan Bukit Kawasan mengutuk sekeras-kerasnya hukuman bunuh ke atas Dr Mohamad Morsi oleh Mahkamah Regim Al Sisi Mesir.
PAS Kawasan juga menggesa pemimpin dunia Islam dan Kerajaan Malaysia mengutuk tindakan zalim kerajaan zalim Mesir dan seterusnya memutuskan hubungan diplomatik dengan Regim zalim tersebut.
Begitu juga dengan isu saudara-saudara kita kaum Rohingya dari Myammar yang dizalimi, PAS Kawasan Bukit Katil menggesa dunia Islam khususnya Kerajaan Malaysia membantu dan berusaha untuk menyelamatkan mereka dengan memberikan perlindungan atas rasa tanggungjawab sesama Islam dan kemanusiaan.
Tindakan bacul kerajaan negara umat Islam khususnya Malaysia yang tidak memberikan perlindungan kepada pelarian Rohingya merupakan suatu malapetaka kepada umat Islam seluruh dunia.

Mohd Sofi Abdul Wahab
Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Katil

SELEPAS 2 TAHUN BERKHIDMAT ADUN BUKIT BARU, YB DR KHALID TERUS CEMERLANG

Posted: 17 May 2015 08:14 AM PDT

Pada 5 Mei 2013, PAS Melaka mencipta sejarah apabila berjaya memenangi satu Dun pada PRU 13. Lebih manis lagi Dun yang dimenangi itu terletak di dalam Kawasan saya, Bukit Katil. Kemenangan di Dun Bukit Baru merupakan kemenangan yang sangat manis bagi kami di Melaka setelah menunggu dengan begitu lama akhirnya 'anak sulung' yang diidamkan oleh Almarhum Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman berjaya dilahirkan.
Kini setelah 2 tahun kami menang Adun kami membuktikan bahawa Wakil Rakyat PAS mampu memberikan perkhidmatan terbaik walaupun dinafikan sebarang peruntukan oleh kerajaan.
Jadi bagi meneruskan kesinambungan perkhidmatan cemerlang yang diberikan oleh YB Dr Hj Md Khalid Kassim, saudara-saudari dijemput untuk sama-sama memberikan apa juga bentuk sumbangan dari segi wang ringgit, tenaga dan idea. Anda boleh menghubungi talian 0196821318 untuk sebarang pertanyaan dan urusan penyaluran sumbangan.
Alhamdulillah hari ini kami selesai mengadakan Retreat Sekretariat Dun Bukit Baru di Kluang, Johor.

Mohd Sofi Abdul Wahab
Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Katil

Gambar atas YB Dr Khalid sedang menyampaikan ucapan penggulungan dalam retreat tersebut.

0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan