Pengikut

Nuffnang

Selasa, 5 Mei 2015

N45 Dr Halimah Ali

sumber :-

N45 Dr Halimah Ali


PRK ROMPIN: tahniah warga Felda berani berubah

Posted: 05 May 2015 07:26 AM PDT

Fenomena menarik dalam keputusan PRK ROMPIN. Undi yang diperolehi calon PAS Ustaz Nazri, tidak banyak berbeza daripada undi yang diperolehi oleh calon PAS pada PRU13. Namun pada PRU KE 13 CALON PAS kalah 15,114 undi. Hari ini pengundi Rompin menunjukkan angin yang sedikit luar biasa kerana calon BN hanya mendapat majoriti 8,234 undi. Tahniah kepada ahli Parlimen Rompin yang baru daripada BN.
Lazimnya untuk PRK kecil, calon pembangkang kalah lagi teruk kerana segala tumpuan BN akan diarah ke tempat PRK, BN mempastikan segala jentera,media bahkan segala gula-gula akan dihantar ke tempat menambat hati pengundi. Sejarah juga merekodkan lazimnya warga Felda akan pulun mengundi BN.

Amat memberangsangkan apabila PAS tidak banyak hilang undi bermakna, PAS berjaya mengekal sokongan dan dengan itu memperolehi undi yang lebih kurang sama dalam masa pengundi luar yang kebanyakkannya pengundi muda tidak pulang mengundi. Maka, kemungkinan besar, PAS sudah berjaya memperolehi undi 'baru' daripada penduduk yang bermukim di Rompin.

Ironinya, pengundi BN merosot agak teruk. Yang lebih mencemaskan BN barangkali ialah PAS sudah menang di tempat peti undi Felda Keratong 4:  BN:841 ; PAS 865
FELDA KERATONG 2: BN 930; PAS 940

Siapa kata orang FELDA tidak pandai mengundi?!
Siapa kata orang FELDA tak faham keperitan GST?!
Siapa kata anak FELDA tidak mengerti politik?!

Mudah mudahan perkembangan positif ini terus mendapat momentum perubahan hingga ke PRU 14.
Tahniah NGO ANAK! Tahniah Mazlan Aliman dan pasukan.

Tahniah kepada semua anggota jentera pilihanraya PAS yang telah berkhidmat cemerlang
Siiru 'ala barakatillah.
Terima kasih PAKATAN RAKYAT

Semoga Permatang Pauh kekal menang.


0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan