Pengikut

Nuffnang

Selasa, 16 Disember 2014

Landskap Siasah

sumber :-

Landskap Siasah


Anak Muda Simpor dan Alor Bemban bersama Qaryah anjur Sukaneka Rakyat

Posted: 16 Dec 2014 07:39 AM PSTAnak Muda Simpor dan Alor Bembanbersama Qaryah anjur Sukaneka Rakyat
Oleh: Muhammad Nuruddin Bashah
SIMPOR - 14 Disember 2014
Kerjasama anak muda bersama pihak Kolej Komuniti Sungai Petani dan Qaryah Masjid Batu Simpor berjaya menganjurkan Sukaneka Rakyat Rakyat Qariah Masjid Batu Simporpada 14 disember 2014 lalu.

Bertempat di Padang Awam Kampung Simporberjaya menghimpun sejumlah besar penduduk tempatan penduduk Qariah dan ia suatu usaha untuk meningkatkan semangat motivasi baru terhadap gaya hidup bermasyarakatserta mengeratkan silaturahim dikalangan masyarakatkampung.

Saudara Hazlan bin Desaselaku pengarah program telah berucap menggalakan masyarakat supaya mengamalkan budaya hidup dengan lebih sihatserta menyeru supaya belia-beliasupaya tidak terlibat dengan gejala sosial yang tidak sihat.Beliau juga mengajak penduduk kampung supaya sentiasa mengambil berat diantara satu sama lain.

Para penduduk kampung juga bersyukur kerana Kolej Komuniti Sungai Petani cukup aktif dan perihatin dengan progra kemasyarakatan dan menjadi pemangkin perlaksanaan program berfaedah untuk masyarakat tempatan.


Inilah rukun hidup dalam suasana desa yang penuh dengan nilai persaudaraan, kerjasama, gotong royong disamping dipupuk nilai keislaman dan syariah dalam bersukan dan bersuka ria.  0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan