Pengikut

Nuffnang

Khamis, 24 Julai 2014

KHIDMAT MERU

sumber :-

KHIDMAT MERU


Dimalam2 akhir Bulan Ramadhan Al Mubarak.

Posted: 23 Jul 2014 06:34 PM PDT
Alhamdulillah dimalam2 akhir Bulan Ramadhan Al Mubarak masjid2 dipenuhi dgn para jamaah lelaki dan wanita dari pelbagai peringkat umur yg ingin meraih pahala berlipat ganda pd malam2 tersebut.
Semoga setiap amalan yg ikhlas yg dilakukan pd bulan tarbiyah Ramadhan ini mampu membentuk diri kita menjadi insan yg taqarrub dgn Pencipta kita dan membina sifat kasih sayang dikalangan maanusia.

Program terakhir utk Program Street Daawah di Bazaar Ramadhan.

Posted: 23 Jul 2014 06:28 PM PDTTanpa disedari .... petang ini adalah petang terakhir utk Program Street Daawah di Bazaar Ramadhan di DUN Meru.
Tak terasa masa berjalan begitu pantas dan itulah rupanya kehidupan dunia yg ringkas.
Akhirat juga adalah kehidupan yg jauh lebih bermakna samaada utk nikmat atau azab yg sebenarnya.
Selain banyak membaca dan menghadiri majlis ilmu, kita juga patut menyedari bahawa peristiwa yg berlaku disekeliling kita samaada diperingkat kampung atau negara atau antarabangsa adalah juga satu bentuk tarbiyah yg patut kita santuni dan ambil perhatian bagi membentuk halatuju kita sebelum kita dipanggil utk bertemu Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
WaAllahu 'Alam.

Sukaneka Tahunan Pra Sekolah.

Posted: 23 Jul 2014 06:26 PM PDT
PIBG SJK(T) Jln Meru Klang telah menjemput Yb Dr Rani merasmikan Sukaneka Tahunan Pra Sekolah nya.
Yb Dr Rani berharap kanak2 berumur 5 dan 6 tahun ini dapat disuntikkan dgn nilai2 kebaikan dan kebajikan yg diajar dlm agama masing2.
Dr Rani berharap nilai2 kemanusiaan yg terkandung dlm ajaran Thirukurral , Thiruaruppa dan Baghavadkidday dapat diserapkan kedalam jiwa mereka agar dapat menjadi warganegara yg baik dan dapat menjauhkan mereka dari pelbagai gejala yg melanda mereka seperti gangsterisma, penagihan dadah dan minuman keras dan sifat kebangsaan yg melampau.

Bubur lambuk dan Street Dakwah

Posted: 23 Jul 2014 06:23 PM PDT
Pengedaran bubur lambuk dan Street Dakwah di Bazaar Ramadhan mendapat sambutan luar dugaan.
Dalam ceramahnya Yb Dr Rani mengingatkan pengunjung beragama Islam bahawa setiap dari kita adalah pendakwah dijalan Allah dan bakal ditanya dipadang mahsyar kelak tentang apa peranan kita semasa berada didunia ini.
Setiap kita juga adalah pemimpin dan setiap pemimpin akan ditanya tentang orang yg dipimpinnya.

Karnival Aidilfitri Skimsel.

Posted: 23 Jul 2014 06:21 PM PDT

Yb GST merasmikan Karnival Aidilfitri Skimsel yg diadakan disebuah pasaraya di Teluk Menegun.
Seramai 45 orang sadik diraikan bersama ratusan anak2 yatim dari 3 pusat penjagaan anak2 yatim dikawasan berhampiran.
Sadiq2 terpilih ini insyaAllah layak membuat pinjaman lebih dari RM 30 K berpandukan kpd prestasi pembayaran balik pinjaman yg lepas.
 

Bersyukur kepada Allah.

Posted: 23 Jul 2014 06:16 PM PDTYb Dr Rani cukup terharu dan bersyukur kpd Allah kerana menemukan pelbagai nikmat dan petunjuk Allah dalam kehidupannya.
Yg terbaru apabila sepasang suami isteri iaitu En Baharom dan Puan Norhafiza yg kedua2 nya bisu sejak dilahirkan telah dikurniakan 5 orang anak.
Anak2 mereka semuanya boleh bertutur seperti kanak2 lain dan mereka berkomunikasi dgn ibu bapa mereka dgn menggunakan bahasa isyarat.
En Baharom bekerja di kilang sementara isterinya ambil upah jahit pakaian wanita.
Anak sulung mereka terpilih belajar di MRSM di Kedah dan adik beradik yg lain mendapat markah yg baik disekolah masing2.
Ibu dan anak perempuannya menutup aurat seperti yg dituntut oleh Islam.
Maha Suci Allah yang memberi petunjuk kpd keluarga ini.

0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan