Pengikut

Nuffnang

Rabu, 18 Jun 2014

Landskap Siasah

sumber :-

Landskap Siasah


Rayuan- BANTULAH MAPIM WAHAI SAHABAT-SAHABATKU....

Posted: 18 Jun 2014 08:03 AM PDT

Sahabat2 FB ku.... sesiapa yang berduit serba sedikit bolehlah menyumbang untuk ibu muda ini yang bersalin dan masih berhutang RM 900. Pelarian/warga asing bersalin di hospital kerajaan mahal. Sekarang mereka dibantu secara asasi oleh MAPIM di SP. MAPIM yang menyelenggara Sekolah anak-anak Rohingya di Bakar Arang juga mengalami masalah kenderaan mengangkut anak Rohingya ke sekolah. Van besar ingin dimiliki segera. MAPIM juga memerlukan wang untuk menambun tanah di belakang sekolah mereka untuk latihan jasmani. Anak-anak pelarian (muhajirin) ini diamanahkan kepada kita umat sesama aqidah untuk dipelihara dan dijaga sebagai bukti perlambangan ukhuwah Islamiyyah yang kita hebah-hebahkan. Bantulah MAPIM. Dengan Nama Allah saya merayu kepada rakan serta sahabat sekalian.

Al-Rajhi : 15400-1880630441 [Rohingya Humanitarian Fund-MAPIM], Bank Muamalat : 0202002665718 ( Persatuan Persaudaraan Muslimah Malaysia (SALIMAH)
 — with Masadah Sajadi.


Photo: Sahabat2 FB ku.... sesiapa yang berduit serba sedikit bolehlah menyumbang untuk ibu muda ini yang bersalin dan masih berhutang RM 900. Pelarian/warga asing bersalin di hospital kerajaan mahal. Sekarang mereka dibantu secara asasi oleh MAPIM di SP. MAPIM yang menyelenggara Sekolah anak-anak Rohingya di Bakar Arang juga mengalami masalah kenderaan mengangkut anak Rohingya ke sekolah. Van besar ingin dimiliki segera. MAPIM juga memerlukan wang untuk menambun tanah di belakang sekolah mereka untuk latihan jasmani. Anak-anak pelarian (muhajirin) ini diamanahkan kepada kita umat sesama aqidah untuk dipelihara dan dijaga sebagai bukti perlambangan ukhuwah Islamiyyah yang kita hebah-hebahkan.  Bantulah MAPIM. Dengan Nama Allah saya merayu kepada rakan serta sahabat sekalian.   Al-Rajhi : 15400-1880630441 [Rohingya Humanitarian Fund-MAPIM], Bank Muamalat : 0202002665718 ( Persatuan Persaudaraan Muslimah Malaysia (SALIMAH)

Mesyuarat Agong DPPK Gopeng 2014 .....viva forever

Posted: 17 Jun 2014 10:54 AM PDTMenyertai mesyuarat Agong DPPK Gopeng kali terakhir selepas menukarkan posisi ke kewasan Sg Petani dan Kedah..banyak kenangan manis berjuang bersama sahabat2 di Gopeng....di sini saya belajar dan meningkatkan kemahiran dalam pelbagai aspek kerana peluang yang diberikan...terima kasih kepada Tuan pengerusi tetap Cikgu Zaizi kerana memberikan peluang kepada saya untuk berucap kali terakhir...saya ceritakan bagaimana cara menyertai PAS Gopeng pada tahun 2009 dahulu....semoga ukhuwah yang terjalin tidak akan terputus malah menjadi momentum untuk terus berbakti kepada Islam dan ummah.
 — at Rapat Setia Ipoh.
Label mujahidin sebagai pengganas-putar belit ayat Al Quran

Posted: 17 Jun 2014 10:50 AM PDT


Banyak ayat jihad azimah di dalam Al Quran...melabel mujahidin sebagai pengganas adalah tindakan sesat yang memutar belit maksud ayat Al Quran. Kenapa pada tahun 1980an Malaysia iktiraf mujahidin? Kerana ketika itu Amerika juga memperomosi mujahidin untuk menjatuhkan Soviet... maka watak bangang Ramboo dowujudkan kononnya Rambo yang membantu mujahidin Afghan (rujuk filem Rambo III)... sama juga dengan isu iktiraf pelarian...pelarian Rohingya tiada istiewa...pelarian Vietnam bukan islam diiktiraf sehingga diberi sebuah pulau kerana mendambakan restu Amerika yang ketika itu sibuk di Perang Vietnam.... jiwa inferior..menunggu restu Amerika...


0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan