Pengikut

Nuffnang

Isnin, 23 Jun 2014

KHIDMAT MERU

sumber :-

KHIDMAT MERU


Romba Nandri.

Posted: 23 Jun 2014 12:54 AM PDT


En Mohan mewakili keluarga mendiang ayah mertua nya En Renganathan A/L Thirumalai mengucapkan Romba Nandri atau berbanyak terima kasih kpd Yb Dr Rani yg walaupun difahamkan mempunyai 8 program masyarakat yg padat pd hari Ahad semalam namun sempat singgah utk menziarahi mendiang walaupun sekejap.
Bagi keluarganya, kunjungan itu cukup berkesan dan bermakna.
Yb Dr Rani menegaskan Rasulullah saw mengajar ummatnya menghormati jenazah walaupun di kalangan orang Yahudi. WaAllahu 'Alam.

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan.

Posted: 23 Jun 2014 12:45 AM PDTYB GST menceriakan lagi Program Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan yg diadakan di ruang legar Kompleks PKNS Shah Alam.
Selain forum agama , penjualan barang2 makanan ringan juga diadakan dan tabung derma diletak untuk menyumbang kpd Maahad Tahfiz.
 

Jemputan majlis dari non muslim.

Posted: 23 Jun 2014 12:42 AM PDT

Yb GST tidak pernah menolak jemputan dari kaum non muslims utk merasmikan atau memberi ceramah di dalam majlis2 mereka kerana disitulah peluang keemasan yg beliau gunakan untuk menjelaskan kpd mereka konsep dan ajaran murni agama Islam yg dibawa oleh Nabi Muhammad saw yg sebenarnya.
Dan respons yg didapati melalui majlis penerangan dan dailog tersebut Alhamdulillsh cukup positif dan menggalakkan.
Sejak 2008 seramai 27 orang India , Tamil dan Nepal yg menganut agama Islam di Meru.
Tiada paksaan dlm agama.

Seminar PERHIJAM.

Posted: 23 Jun 2014 12:34 AM PDT
YB GST memberi pencerahan tentang.Medicine in Islam kpd seramai 220 orang peserta Seminar PERHIJAM dari seluuuruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
PERHIJAM adalah singkatan Persatuan Perubatan Islam Hijam Malaysia dan President nya ialah Dr Abdul Halim dan mereka fokus kpd perubatan secara berbekam yg memang menjadi amalan sunnah Nabi Muhammad saw sendiri.

Memantau kawasan2 pembuangan sampah di taman2 dan melawat kerja2 penurapan jalan.

Posted: 23 Jun 2014 12:31 AM PDT


Selepas sarapan bersama rskyat di warung, Dr Rani memantau kawasan2 pembuangan sampah di taman2 dan melawat kerja2 penurapan jalan yg berjalan lancar di Meru.
Yb Kumpulan 52 ini tidak berasa malu utk bertanyakan dan berkongsi pandangan bersama pekerja2 pengangkut sampah itu sendiri mahupun dgn penyapu jalan utk kebaikan rakyat.

0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan