Pengikut

Nuffnang

Selasa, 29 Mei 2012

mtdchenderoh

sumber :-

mtdchenderoh


HIMPUNAN HIJAU

Posted: 28 May 2012 10:39 AM PDT

SAMBUTAN LUAR JANGKAAN HI TEA BERSAMA YB TIAN CHUA DI SAUK

Posted: 28 May 2012 10:33 AM PDT


Sauk, 26 Mei: Di tengah- tengah kesibukan Pasar Malam Pekan Sauk pada hari itu, Restauran Baru Lau Kai menjadi tumpuan umum apabila masyarakat cina memenuhi ruang restauran tersebut untuk menikmati minum petang bersama pimpinan Pakatan Rakyat.

Pimpinan tempatan pakatan rakyat diwakili oleh Dr. Azalan Radzi (PAS) serta Dr. Meor (PKR).Tetamu khas pada petang itu iaitu YB Tian Chua (Naib Presiden PKR) telah menarik kehadiran kaum tionghua untuk mendengar ucapan serta kupasan isu- isu terkini politik negara. Sambutan di luar jangkaan masyarakat cina pada petang itu tidak pernah berlaku pada musim pilihan raya sebelum ini.

Sebelum ini kaum tionghua lebih selesa bersikap mendiamkan diri terhadap sokongan kepada parti pembangkang, namun suasana masa kini jauh berubah.

Mereka sendiri yang menguruskan program tersebut dari awal hingga akhirnya. Mereka mengeluarkan wang sendiri tanpa sponsor dari pihak penganjur tidak seperti mana program BN yang disediakan secara percuma.

Komitmen yang ditunjukkan ini jelas membuktikan betapa tingginya azam kaum tionghua untuk membuat perubahan politik pada PRU ke- 13 nanti.

Momentum kebangkitan rakyat di DUN Chenderoh diteruskan pada malam tersebut dengan ceramah umum di Dataran Pakatan Rakyat Pekan Sauk oleh YB Tian Chua sendiri sebagai penceramah utama.

PAS SUMBANG JERSEY BOLA SEPAK KEPADA TEAM BELIA

Posted: 28 May 2012 09:16 AM PDT


Kampung Seterus, 25 Mei: Dikala Pas ditohmah oleh UMNO/ BN dengan pelbagai cara oleh media pro BN, masyarakat ternyata semakin matang untuk menilai pemimpin yang benar- benar berjuang untuk kesejahteraan rakyat. UMNO terbukti salah menilai pemikiran politik masyarakat Malaysia kini yang tidak lagi akan menelan bulat- bulat apa sahaja propaganda yang dimainkan oleh media arus perdana.

Sambutan masyarakat di DUN Chenderoh terhadap Pas semakin menyerlah apabila Pas tidak lagi dilihat sebagai sebuah parti politik malah sudah menjadi pilihan utama kepada masyarakat untuk mengadu dan menyelesaikan masalah masyarakat.

Baru- baru ini bertempat di Dewan Orang Ramai, Kg. Seterus, Sauk Pas telah berjaya menyempurnakan permintaan belia- belia tempatan yang memohon sumbangan "Jersey Bola Sepak" untuk pembangunan sukan di peringkat kampung.

Pada malam berkenaan Dr. Azalan Radzi (Naib Yang Dipertua Pas Kawasan Padang Rengas) telah menyampaikan jesey berkenaan kepada wakil- wakil pasukan untuk 3 buah kampung iaitu Kampung Sauk, Seterus dan Kati.

Dr. Azalan berharap dengan sedikit sumbangan yang mampu diberikan, diharapkan belia- belia  DUN Chenderoh dapat  menarik minat anak- anak muda yang lain untuk bergiat dalam bidang sukan khususnya bola sepak dengan lebih serius hingga mampu mencapai profesional.

Di akhir sesi majlis berkenaan anak- anak muda termasuk penduduk kampung mengambil peluang bergambar dengan Dr. Azalan yang turut dihadiri oleh jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Kawasan Padang Rengas.

0 ulasan:

Pimpinan

Sayap Parti

Kawasan